Fapte de ce suplimentele alimentare oferă nutrienți esențiali
Fapte de ce suplimentele alimentare oferă nutrienți esențiali

Fapte de ce suplimentele alimentare oferă nutrienți esențiali

Vitaminele și mineralele sunt nutrienți care provin din surse alimentare. Dar, s-ar putea să nu puteți mânca o dietă echilibrată în mod regulat, mai ales dacă aveți preocupări speciale legate de alimente, cum ar fi alergiile. Acesta este motivul pentru care nutriționiștii experți sugerează că trebuie să luați suplimente nutritive în mod regulat.

Suplimentele alimentare vă pot ajuta să vă satisfaceți cerințele zilnice de nutrienți și să vă ofere organismului dumneavoastră vitamine și suplimente alimentare minerale esențiale, de care vă lipsesc din dieta obișnuită. Cu toate acestea, consumul zilnic de suplimente alimentare nu este destinat să înlocuiască gustările și mesele sănătoase.

Pentru a beneficia în siguranță de beneficiile pentru sănătate ale consumului de suplimente alimentare, consultați întotdeauna un profesionist din domeniul sănătății înainte de a le lua pentru a evita efectele secundare negative.

Previne bolile și alte boli

Consumul zilnic al unor suplimente alimentare ajută la prevenirea cancerului. O serie de vitamine esențiale, cum ar fi A, C și E, sunt bogate în antioxidanți. Acestea lucrează pentru a neutraliza substanțele chimice care ar putea provoca daune oxidative în celulele tale. Aceste substanțe chimice sunt cunoscute ca radicali liberi. Daunele oxidative ale celulelor dumneavoastră pot provoca dezvoltarea cancerului. Institutul Național al Cancerului explică că consumul de cantități moderate de suplimente alimentare antioxidante este dovedit benefic pentru sănătate.

Metabolismul corect

După masă, corpul tău elimină grăsimile, proteinele și carbohidrații din alimentele pe care le-ai consumat. Absoarbe nutrienții găsiți în masă și declanșează metabolismul adecvat. Absorbția acestor nutrienți se bazează pe unele vitamine esențiale, cum ar fi vitamina B, pe care o consumați în fiecare zi din mese. Furnizarea zilnică a corpului cu suplimente alimentare bogate în vitamina B poate ajuta la prevenirea diferitelor efecte ale deficiențelor de nutrienți, cum ar fi afectarea nervilor, afecțiunile pielii, anemie și dureri articulare.

Promovează repararea și întreținerea țesuturilor

Consumul de suplimente alimentare poate ajuta la repararea și întreținerea țesuturilor. Activitățile de fiecare zi pun țesuturile tale sub presiune. Celulele specializate din corpul dumneavoastră produc continuu proteine care formează noi țesuturi sănătoase pentru a le înlocui pe cele vechi și deteriorate. Defectele tisulare pot duce la unele boli, cum ar fi osteoporoza. Osteoporoza se dezvoltă din pierderea oaselor pe măsură ce îmbătrânești. Consumul de vitamine D și calciu poate ajuta la promovarea rezistenței oaselor și a refacerii țesuturilor.

În mod normal, ar trebui să puteți obține toți nutrienții esențiali de care aveți nevoie într-o dietă obișnuită, dar luarea suplimentelor alimentare poate oferi nutrienți suplimentari atunci când dieta dumneavoastră este deficitară sau când unele condiții de sănătate vă fac să dezvoltați o insuficiență. În cele mai multe cazuri, multi-vitaminele pot furniza toți micronutrienții de bază pe care trebuie să-i dobândiți cu adevărat.

Aceste suplimente alimentare sunt sigure, deoarece sunt testate științific și clinic. Pentru unii experți, acestea pot fi folosite pentru a trata deficiențe sau pot fi folosite ca tratament terapeutic pentru anumite afecțiuni de sănătate.

Există cercetări științifice și studii care susțin unele dintre beneficiile pentru sănătate ale acestor produse nutritive pentru anumite condiții de sănătate. Dar, în multe cazuri, eficacitatea acestor suplimente nu a fost susținută de dovezi de cercetare aprofundată.

În cele din urmă, este recomandat să solicitați sfatul unui furnizor de servicii medicale înainte de a lua orice supliment.