Το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε καυσόξυλα είναι ένα υπόστεγο
Το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε καυσόξυλα είναι ένα υπόστεγο

Το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε καυσόξυλα είναι ένα υπόστεγο

Η χρήση καυσόξυλων ως πηγή θερμότητας και αισθητικής έχει πολλά οφέλη. Εάν έχετε τη δική σας πηγή, μπορεί ακόμη και να την αποκτήσετε χωρίς κόστος. Είναι ένας ανανεώσιμος πόρος που μπορεί να ωφελήσει τα δάση και τους ιδιοκτήτες γης εάν συγκεντρωθεί κατάλληλα. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν την καύση ξύλου με το να είναι ακάθαρτο, οι σύγχρονες ξυλόσομπες υψηλής απόδοσης και οι ξυλόφουρνοι εξωτερικού χώρου καίνε πραγματικά το ξύλο αρκετά καθαρά, συχνά υπερβαίνοντας το ποσοστό απόδοσης του 80%.

Δεν υπάρχει ανάγκη για δύναμη. Όταν το ρεύμα σβήνει μια ψυχρή, χιονισμένη νύχτα, δεν υπάρχει τίποτα πιο ζεστό από μια ζεστή φωτιά για να μαζευτεί η οικογένειά σας. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συσκευές καύσης ξύλου διαθέσιμες σήμερα. Υπάρχουν πολλές ελκυστικές επιλογές για την καύση ξύλου, που κυμαίνονται από τυπικές σιδερένιες ξυλόσομπες μέχρι σαπουνόπετρα και σμάλτο. Φυσικά, η προτιμώμενη επιλογή μου είναι ένα ανοιχτό τζάκι μέσα σε ένα υπέροχο τζάκι. Τίποτα άλλο δεν πλησιάζει. Η φωτιά είναι υπέροχη, ρομαντική και – ως πρόσθετο όφελος – παράγει θερμότητα.

Αγορά ξύλων για τη φωτιά

Η εύρεση ποιοτικού ξύλου μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν έχετε στη γη σας. Οι αγγελίες στην τοπική εφημερίδα σας είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε. Εξετάστε και τον τηλεφωνικό κατάλογο. Εκεί που μένω, δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις ανατρεπόμενα φορτηγά να κάθονται γύρω από την πόλη που είναι φορτωμένα με καυσοξυλα και έχουν πινακίδες προς πώληση πάνω τους. Ετσι δουλευει. Πολλά άτομα που πωλούν καυσόξυλα τα χωρίζουν, τα κόβουν και τα φορτώνουν στο όχημά τους πριν σας τα παραδώσουν. Παρόλο που αυτό το ξύλο μπορεί να είναι εξαιρετικό, δεν πρέπει να το πυροδοτήσετε μέχρι να ωριμάσει σωστά για τουλάχιστον ένα χρόνο. Η πώληση κατάλληλα καρυκευμένων, χρησιμοποιήσιμων καυσόξυλων θα είναι το σήμα κατατεθέν μιας αξιόπιστης εταιρείας καυσόξυλων.

Παλαίωση και Αποθήκευση Καυσόξυλων

Χρειάζεστε μια κατάλληλη περιοχή για να διατηρήσετε το ξύλο, είτε το αγοράζετε ήδη καλά ωριμασμένο είτε θέλετε να το παλαιώσετε μόνοι σας. Η κοινή πρακτική είναι απλώς να στοιβάζετε ξύλα και να τα καλύπτετε με μουσαμά. Ένας από τους χειρότερους τρόπους αποθήκευσης καυσόξυλων είναι αυτός. Ο μουσαμάς λειτουργεί ως σάουνα συγκρατώντας την υγρασία από το έδαφος και το ξύλο.

Αυτό αποτρέπει την έγκαιρη ξήρανση του ξύλου και μπορεί να ενθαρρύνει την αποσύνθεση. Ένα υπόστεγο είναι το ιδανικό μέρος για την αποθήκευση καυσόξυλων. Αρκούν μια στέγη και τρεις πλευρές. Ωστόσο, η απλότητα είναι καλύτερη. Αυτό επιτρέπει την απλή πρόσβαση στο αποθηκευμένο ξύλο σας και την άφθονη ανταλλαγή αέρα. Συμβουλεύω τη δημιουργία ενός ορόφου κάποιου είδους. ακόμη και μερικές ίντσες χαλίκι με πλαστικό κάτω λειτουργεί καλά. Το πλαστικό θα χρησιμεύσει ως φράγμα υδρατμών, εμποδίζοντας την υγρασία να μπει κάτω από τα κούτσουρα, ενώ ταυτόχρονα απωθεί τα παράσιτα.

Για να επιτρέψετε στον αέρα να ρέει, το πράσινο ξύλο πρέπει να τοποθετηθεί χαλαρά στο υπόστεγο για καυσόξυλα για μια εποχή. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ξηρά καυσόξυλα χωρίς στάχτη. Εάν αγοράσετε το ξύλο σας ήδη αποξηραμένο, η αποθήκευσή τους στο ξυλόστεγο σας θα αποτρέψει την απορρόφηση της υγρασίας από το έδαφος ή από βροχοπτώσεις, όπως βροχή ή χιόνι.

Πώς να φτιάξετε και να τοποθετήσετε το υπόστεγο με καυσόξυλα

Ο καλύτερος και φθηνότερος τρόπος για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να κατασκευάσετε ένα υπόστεγο για καυσοξυλα εάν δεν το έχετε ήδη. Τα σχέδια για ξυλόστεγα είναι σχετικά απλό να αποκτηθούν στο διαδίκτυο. Αποκτήστε ένα πακέτο που περιέχει μια λίστα υλικών, επιλογές σχεδίασης και οδηγίες κατασκευής. Αυτό θα απλοποιήσει και θα μειώσει το κόστος αγοράς των προμηθειών.

Φέρτε τα σχεδιαγράμματα και τη λίστα των προμηθειών σας σε μερικά ναυπηγεία προμηθειών ή σε μεγάλους λιανοπωλητές για να αποκτήσετε προσφορές. Συχνά ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την επιχείρησή σας. Ο προμηθευτής σας πιθανότατα θα χαρεί να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε κατά τη διαδικασία κατασκευής αφού αγοράσετε τα προϊόντα σας.

 

Καυσόξυλα

Δωρεάν παράδοση σε όλη την Αττική

Άμεση παράδοση  μέσα σε 24h

Εγγυημένη ποσότητα

Εγγυημένη ποιότητα

Πάνω απο 40 χρόνια εμπειρίας

Καλέστε τώρα για παραγγελίες:

Είμαστε κορυφαίοι προμηθευτές καυσόξυλων πολλές δεκαετίες και διανέμουμε αποξηραμένη ξυλεία από θαλάμους ξήρανσης σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Αν ψάχνετε καυσόξυλα για αγορά είσαστε στο σωστό σημείο. Τα ξύλα μας, εξαιρετικής ποιότητας, και παντα στεγνά παραδίδονται απευθείας στην πόρτα σας μεσα σε 24 ωρες απ την στιγμή της παραγγελίας