Θεραπεία με λέιζερ για τα μαλλιά που έχουν αναπτυχθεί προς τα μέσα
Θεραπεία με λέιζερ για τα μαλλιά που έχουν αναπτυχθεί προς τα μέσα

Θεραπεία με λέιζερ για τα μαλλιά που έχουν αναπτυχθεί προς τα μέσα

Οι δερματολόγοι πλέον αναγνωρίζουν γενικά την αποτρίχωση με λέιζερ, η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου 20 χρόνια, ως έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για την αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας τόσο από τα μικροσκοπικά όσο και από μεγάλα τμήματα του σώματος. Επιπλέον, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έχει εγκρίνει τη θεραπεία με λέιζερ (FDA).

Λόγω της αποτελεσματικότητας και της ταχύτητάς της, η Αποτρίχωση με λέιζερ ευνοείται πλέον έναντι των συμβατικών τεχνικών αποτρίχωσης. Θα πρέπει να έχετε έναν εξειδικευμένο και έμπειρο ειδικό για τη χορήγηση της θεραπείας με λέιζερ για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα και να εγγυηθείτε την ασφάλειά σας. Οι ανεπιθύμητες τρίχες του σώματος μπορούν να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας θεραπεία με λέιζερ από το πρόσωπο, τις μασχάλες, τα πόδια, την ηβική περιοχή, την πλάτη, το στήθος, την κοιλιά και τους ώμους.

Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας με λέιζερ;

Στη θεραπεία αποτρίχωσης με λέιζερ, το δέρμα διεισδύει από μια ισχυρή, παλμική δέσμη ενέργειας φωτός λέιζερ που στοχεύει στη σκούρα χρωστική ουσία ή τη μελανίνη, που βρίσκεται στα μαλλιά. Ο θύλακας της τρίχας καταστρέφεται μόνιμα από την υπερβολική θερμότητα του φωτός λέιζερ, που εμποδίζει την ανάπτυξη νέων τριχών. Τα λέιζερ δεν θερμαίνουν ούτε βλάπτουν το δέρμα γύρω τους.

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, η αποτρίχωση με λέιζερ δεν είναι μόνιμη. Ωστόσο, αποτρέπει την ανεπιθύμητη σωματική διάπλαση για αρκετούς μήνες, ακόμη και χρόνια.

Σε αντίθεση με την ηλεκτρόλυση

Μια άλλη δημοφιλής τεχνική αποτρίχωσης που υπάρχει εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα είναι η ηλεκτρόλυση. Οι διακρίσεις μεταξύ θεραπείας με λέιζερ και ηλεκτρόλυσης καλύπτονται εδώ.

Μέθοδος θεραπείας – Η ηλεκτρόλυση είναι μια επεμβατική διαδικασία κατά την οποία μια βελόνα εισέρχεται στον θύλακα της τρίχας βαθιά μέσα στο δέρμα, ενώ το λέιζερ είναι μια μη επεμβατική διαδικασία. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιεί αποκλειστικά ελαφριά ενέργεια για την αφαίρεση τρίχας.

Απαιτούμενος χρόνος – Επειδή η ηλεκτρόλυση στοχεύει ένα τριχοθυλάκιο τη φορά, χρειάζεται περισσότερος χρόνος από τη θεραπεία με λέιζερ. Το λέιζερ, από την άλλη, στοχεύει πολλά ωοθυλάκια ταυτόχρονα και είναι πιο γρήγορο. Οι μικρότερες λειτουργίες μπορεί να χρειάζονται μόνο μία συνεδρία. Θεραπεία ξανά Ένα θεραπευμένο θύλακα της τρίχας δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ξανά, καθώς η ηλεκτρόλυση σκοτώνει μόνιμα το θύλακα. Στην περίπτωση του λέιζερ, μπορεί να χρειαστεί να θεραπεύσετε ξανά το ίδιο ωοθυλάκιο εάν τελικά αρχίσει να αναπτύσσει τρίχες μετά την έκθεση στο φως του λέιζερ.

Απόδοση – Επί του παρόντος, η ηλεκτρόλυση μπορεί να αναφέρεται ως “Μόνιμη Αποτρίχωση” από τον FDA. Σε αντίθεση με το λέιζερ, λειτουργεί σε όλες τις αποχρώσεις των μαλλιών. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι η Αποτρίχωση με λέιζερ είναι αποτελεσματική μόνο για συγκεκριμένα χρώματα μαλλιών και είναι πιο γρήγορη, λιγότερο επώδυνη και πιο αξιόπιστη από την ηλεκτρόλυση.

Παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα της θεραπείας με λέιζερ

Η θεραπεία με λέιζερ λειτουργεί καλύτερα σε σκούρα, τραχιά μαλλιά, επειδή τα σκούρα αντικείμενα απορροφούν το φως πιο αποτελεσματικά. Η σκούρα επιδερμίδα και τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά ταιριάζουν καλά, αλλά η νέα τεχνολογία λέιζερ μπορεί πλέον να στοχεύσει τα σκούρα μαύρα μαλλιά ακόμα και σε άτομα με σκούρο δέρμα. Επιπλέον, στην περίπτωση της θεραπείας με λέιζερ, η γνώση και η τεχνογνωσία του επαγγελματία είναι αρκετά σημαντικές.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για την αποτρίχωση με laser;

Μπορεί να χρειαστούν αρκετές θεραπείες αποτρίχωσης με λέιζερ για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από μια ποικιλία μεταβλητών, όπως το μέρος του σώματος που θεραπεύεται, ο τόνος του δέρματος, η υφή των μαλλιών και το φύλο. Επιπλέον, η θεραπεία με λέιζερ είναι αποτελεσματική μόνο κατά τη φάση ανάπτυξης του κύκλου της τρίχας, η οποία περιλαμβάνει πολλαπλά στάδια. Χρειάζονται αρκετές συνεδρίες για να απαλλαγείτε εντελώς από όλες τις τρίχες σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης. Ο μέσος αριθμός συνεδριών που απαιτούνται για την πλήρη αφαίρεση τρίχας από μια δεδομένη τοποθεσία είναι 5-7, ωστόσο ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται μπορεί να φτάσει τις 12.